zaterdag 25 december 2010

Speciaal voor Kerstmis: een pyjama voor mijn lief en eentje voor zijn zoon.


Voor de t-shirt van mijn lief gebruikte ik een andere t-shirt als patroon en voor de short gebruikte ik een zwemshort als patroon. Ik maakte zelf biaislint van een stofje dat ik nog had liggen om het wat op te vrolijken. Na nog wat kleine aanpassingen, vond mijn schat hem helemaal geweldig.
Voor zijn zoontje gebruikte ik een t-shirt (waarvan ik de halsuitsnijding wat aanpaste om hem makkelijk aan te krijgen (zie detail)) en een patroon van onegirldesignwrks voor de broek. Eerst verschoot hij van de glow-in-the-dark raket uit flexfolie, maar nu is hij er helemaal weg van.


De paarse stof komt van het stoffenspektakel. Was aangenaam om mee te werken. Rekt heel fel, dus is soms wat moeilijk om te stikken (zeker het biaislint uit niet-rekbare stof), maar aangezien de stof niet rafelt is overlocken of zigzag niet nodig. En dat was echt gemakkelijk: gewoon recht afsnijden en klaar!

donderdag 23 december 2010

Lang leve flockfolie!!


Hieronder enkele voorbeeldjes van bestaande truitjes en t-shirts die ik versierd heb. Heel makkelijk om te doen en snel een origineel resultaat. Bovendien kies je zelf je tekening. Ik zocht online figuren (o.a. hier en hier) die mijn kleine schat op de één of andere manier fascineren, en dat leverde steeds een heel verrast en enthousiast gezichtje op.  :-)



 

woensdag 22 december 2010

Schorten bij de vleet...


Het eerste dat we leerden maken in de naailes was een keukenschort. Ik vond een leuk stofje, maar in dubbele breedte. Ik kocht het toch, en besloot dan maar meteen twee schorten te maken. Eentje deed ik cadeau aan mijn oma, die zelf ooit naaister was en zowel een deel van mijn stikmachine als deze stof heeft betaald. De andere deed ik cadeau aan mijn lief. En uit de stof die nog over was, maakte ik een kinderversie en een koksmuts voor zijn zoontje.


Patroontjes van de schorten komen uit de les, patroon van de koksmuts vind je hier.
Ik hoop gauw foto's van de schorten 'in actie' te kunnen toevoegen...

maandag 20 december 2010

Hoe het begon...

Ik vroeg voor mijn 26e verjaardag een naaimachine. Oorspronkelijk vooral om zelf broeken in te korten en wat kleine aanpassingen en herstellingen te kunnen doen. Maar in september besloot ik me toch in te schrijven voor naailessen, en al gauw schuimde ik in het weekend blogs van anderen af op zoek naar tips, leuke modelletjes en leuke stofjes. Daarom besloot ik om zelf ook een blog te maken: in de hoop dat anderen hier ook inspiratie kunnen opdoen...
Please enjoy!