zondag 30 januari 2011

Hemdjes

Ik deed het: ik waagde me aan een kinderhemdje. Ik kocht een Burda patroontje en een mooi stofje, en na heel wat gepuzzel (de eerste keer is het echt niet eenvoudig om een patroon te verstaan en uit te werken!), was dit het resultaat. En eigenlijk was ik er best wel fier op!


Een tweede hemdje dat ik maakte, was met lange mouwen maar zonder manchetten (gewoon omstikken net zoals onderaan een hemd, en klaar!). Dat is makkelijker om te maken, en makkelijker voor mijn kleine schat. Verder bracht ik wat verbeteringen aan aan de kraag (of beter het bevestigen ervan op de voor- en achterkant).


Met dank aan mijn lief voor de foto's...   :-x

donderdag 27 januari 2011

Kinderbroek in velours

Na de pyjamabroeken vond ik het tijd om een iets ingewikkelder modelletje te proberen en het is deze geworden. Zag er superleuk uit, vond ik, met het andere stofje voor de zakken om het wat ludieker te maken, de valse rits (zonder knoop!) en de lendeband. Maar toch wel handig met de rekker achteraan. Stofjes komen van het stoffenspektakel. Of wat dacht je?!  ;-)

 












 

 

vrijdag 14 januari 2011

Meisjespyjama

En verder in de reeks pyjama: eentje voor de dochter van een erg goede vriendin van mij die gisteren 2 jaar geworden is.


Patroontje van de broek heb ik weer van onegirldesignwrks, patroontje voor de 'kimono' vond ik online. Vind het een superleuk patroontje, maar net iets te vrouwelijk om voor mijn kleine kapoen te gebruiken. Vandaar dat ik het met plezier uitprobeerde voor deze flinke meid. Ik hoop dat het past en dat haar mama me nog een foto stuurt van het complete plaatje.
De stofjes komen van het stoffenspektakel. Ik maakte zelf biaislint in de stof van de broek om de t-shirt af te werken en zo vormde het een mooi geheel.