donderdag 31 maart 2011

Trainingsvestje / zomerjasje

Ik wou een voorraad 'basispatroontjes' voor kinderen, dus ik kocht me een jaarabonnement op Ottobre (en enkele leuke, oude nummers er bovenop). Superblij als die in de bus zaten en ondertussen al meerdere malen doorbladerd. Hierbij mijn eerste creatie.


Ik wou een trainingsvestje maken. Iets dat makkelijk overaan kan en lekker warm is achterop de fiets of 's avonds tijdens mooie lente- en zomerdagen. En dan liefst meteen gevoerd, met zakken vooraan én een kap. (Altijd een beetje overmoedig, zo ben ik.) Ik vond niet helemaal wat ik zocht in de maat voor mijn kleine schat, dus ik besloot om patroon 7 uit 1/2011 te maken, maar met de zakken van patroon 14 uit 4/2010 om het jongensachtiger te maken.

Ik had nog een mooie effen trickot liggen (een couponnetje dat ik ooit kocht: joggingstof met fleece vanbinnen). De voering moest eigenlijk ook trickot zijn, maar ik vind dat er weinig trickot is met leuke kleurtjes en tekeningetjes, dus ik besloot voor een gewoon katoentje te gaan. Aangepaste ribkatoen bijgekocht en een deelbare rits. Na een heleboel geknip was het ook weer een heel gepuzzel, want - zoals reeds eerder vermeld - de uitleg van een patroon volgen is écht niet eenvoudig voor een beginneling. Maar ondertussen ben ik heel blij met het resultaat!
Ribkatoen werkt trouwens heel plezant en zorgt meteen voor een mooie afwerking. Alleen evenwijdig met de ribbeltjes stikken is niet echt eenvoudig en dat zie je onderaan de rits...  :-s

dinsdag 29 maart 2011

Update meisjespyjama

Voilà, een grote meid heel content met haar verjaardagscadeautje.
En ikzelf fier en voldaan als ik het resultaat zie... ;-)

 

 


zaterdag 12 maart 2011

Kinderbroek in wol (gevoerd)

Omdat de broek in velours wat groot is uitgevallen, maar ik het patroontje wel leuk vond, kocht ik een couponnetje wollen stof. Ik vond nog een restje stevige katoen dat kon dienen als voering, en maakte opnieuw dit patroontje.
Deze keer stak ik een elastiek door de volledige broek bovenaan (en niet enkel achteraan), en maakte ik de broek een tweede keer (maar dan zonder zakken en rits) als voering. Gewoon binnenstebuiten draaien en meestikken bij het afwerken van de band bovenaan en de pijpen onderaan. Maar volgende keer toch best tricot ofzo als voering, want deze katoen rekt niet en dat zorgt dat mijn werk hier en daar wat samentrok... Verder zette ik er zakjes op achteraan, een beetje lager dan normaal. Zo wordt het geheel nog net iets vrolijker en cooler.  :-)