donderdag 30 juni 2011

Nog wat kleedjes...

Aangezien deze niet enkel bij mij in de smaak vielen, maakte ik er nog een paar.

Eerst en vooral een ietwat aangepaste versie voor mijn zus die half juli gaat bevallen. Lekker makkelijk om te dragen en toch vrij elegant. Ze is helemaal klaar voor de laatste weekjes...
 
Verder ook nog een versie voor een vriendin die jarig was. Jammer hebben we elkaar niet meer geizen de laatste weken en ondertussen is ze op vakantie vertrokken. Zou anders nog wel echt iets voor in de valies geweest zijn. Maar ja. (Voorlopig trouwens nog geen foto, want ik weet dat ze regelmatig mijn blog bezoekt, en wil de verrassing in stand houden.)

zaterdag 25 juni 2011

Geboortesetje

Voor de kleine van een bevriend koppel, maakte ik dit setje. Patroontje van het kruippakje is nummertje 1 uit Ottobre 03/2010. En toen ik dit zag, besloot ik om ook nog een 'hoedje' te maken. Patroon daarvan vind je hier. Stof komt van bij Vermiljoen.

Als jongen na twee meisjes, en met een handige papa die onlangs een kamphuis in de tuin heeft getimmerd, vond ik het stofje heel geschikt.
Bovenkant is afgewerkt met rekbare bias. Echt superhandig om trickot af te werken.
Jammer genoeg hadden ze niet meer genoeg in de winkel, en dus is onderkant en hoedje gewone bias geworden. En omdat ze niet exact hetzelfde kleur hadden dan maar gewoon meteen een totaal ander kleurtje.

In de veronderstelling dat onze vrienden mijn blog niet kennen, post ik het voorzichtig al...

vrijdag 24 juni 2011

Bandwerk

Omdat mijn kleine schat niet echt veel slabbers heeft én die vaak ook nog eens allemaal tegelijk in de was zitten, maakte ik er zelf drie. Bovendien gebruikte ik toile cirée, zodat ze makkelijk af te kuisen zijn en niet na één maaltijd meteen de was in moeten. 2 in 1!


dinsdag 21 juni 2011

Zonnehoedje


Mijn kleine schat houdt helemaal niet van het zonnehoedje van zijn papa dat hij moet opzetten van zodra hij in de zon loopt. Afwachten of hij dit liever zal dragen...?!
Patroon vond ik hier (maten wel wat aangepast) en stof komt van Vermiljoen.